Om oss

Frederik Ferstad Skoe

Spesialist i samfunn- og allmennpsykologi

Erfaring/utdanning
  • Gjennomførte profesjonsstudiet i psykologi ved NTNU (ferdig 2014)
  • Ferdig spesialist i samfunns- og allmennpsykologi i 2019
  • Har jobberfaring fra BUP Orkanger, PPT i Skedsmo kommune, og skolehelsetjenesten i bydel Frogner
  • Jobber nå deltid i skolehelsetjenesten i bydel Frogner, og 75% i en offentlig PhD-stilling
Kurs og sertifiseringer

  • Sertifisert veileder i Tuning in to Kids, Tuning in to Teens og Tuning in to Toddlers
  • Sertifisert train the trainer i Tuning in to Kids og Tuning in to Teens
  • Programutvikler (sammen med Evalill Bølstad) bak Tuning in to Kids i Skolen
  • Har gjennomført valgfritt program i psykologfaglig arbeid med barn, unge og familier
  • Har gjennomført valgfritt program i systembasert arbeid med familier
  • Har vært med som gruppeleder i forskningsprosjektet Mestrende Barn
  • Har tatt faget Prosjektledelse 1 på BI
Om meg

Jeg forstod tidlig at jeg kunne gjøre mye mer nytte for meg som psykolog utenfor terapirommet. For de fleste barn og ungdom som strever er det å ha trygge, empatiske voksne tilgjengelige i hverdagen vel så viktig som den ene timen i uka i terapirommet. Likevel er min erfaring at man ofte tar disse systemene litt for gitt, både når det kommer til rammene, kompetansebehovet og ikke minst menneskene som utgjør støtteapparatet til barn og ungdom som trenger det mest. Helsesykepleiere gjør en bedre jobb hvis de har en tilgjengelig leder, støtte fra kollegaer og faglig veiledning. Likevel er det altfor vanlig at vi forventer at en helsesykepleier skal håndtere alt fra skrubbsår til omsorgssvikt, ofte helt alene på en skole uten en opplevelse av nok leder-, kollega eller faglig støtte. En av de mest givende delene av jobbene jeg har og har hatt, er å kunne skape trygge, støttende og faglig robuste fellesskap for laget rundt barn og ungdom, være det seg med lærere, helsesykepleiere eller PP-rådgivere.

Jeg var ferdig utdannet ved NTNU i 2014, og etter et år i spesialisthelsetjenesten fant jeg fort ut at jeg ønsket å jobbe mer forebyggende med de barna, ungdommene og familiene jeg møtte altfor sent i forløpet hos BUP. Jeg jobbet deretter tre år i PPT i Skedsmo kommune (nå Lillestrøm), før begynte i skolehelsetjenesten i bydel Frogner, hvor jeg nå fremdeles har en deltidsstilling ved siden av å være stipendiat ved Universitetet i Oslo.

Utgivelser og publikasjoner

Har skrevet boken Håndtering av følelser i Skolen: Hvordan utvikle emosjonell kompetanse? sammen med Evalill Bølstad. Klikk her for å lese mer om boka.

Er medforfatter på en artikkel om pilotprosjektet til Tuning in to Kids i Skolen som ble gjennomført bydel Stovner i samarbeid med blant annet Kine W. Kristoffersen. Klikk her for å lese artikkelen.

Ta direkte kontakt med Frederik her

Kine Waaler Kristoffersen

Spesialist i samfunn- og allmennpsykologi

Erfaring/utdanning
  • Gjennomførte profesjonsstudiet i psykologi ved UiO (ferdig 2014)
  • Ferdig spesialist i samfunns- og allmennpsykologi i 2019
  • Har erfaring fra Alternativ til Vold, Familievernkontoret, Skolehelsetjenesten og privat praksis
  • Jobber nå med tjenesteutvikling samt veiledning av ansatte i bydelen
Kurs og sertifiseringer

  • Sertifisert veileder i Tuning in to Kids, Tuning in to Teens og Circle of Security
  • Er sertifisert i Price2 (prosjektledelse), og har tatt prosessledelsesstudie hos Lent.
Om meg

Styrkingen av psykisk helse foregår primært der hvor vi lever våre liv. Hoveddelen av det helsefremmende og forebyggende arbeidet må derfor foregå på andre arenaer enn i helsesystemet. Hjemmet er en avgjørende og viktig arena, men også andre steder hvor vi tilbringer store deler av hverdagen. For barn og unge vil barnehage, skolen og nærmiljø være viktige arenaer. Etter å ha jobbet klinisk i flere år tok jeg i 2017 steget ut av terapirommet og i perioden 2017-2023 har jeg vært prosjektleder for Folkehelseprosjektet “Alle har en psykisk helse” i Bydel Stovner. I dette prosjekt har vi satset på å styrke kompetansen til viktige voksne som møter barn og unge utenfor hjemmet. I vårt prosjekt har vi fokusert på relasjoners betydning for psykisk helse, og en viktig del av vårt prosjekt har vært å skape forståelse for hvordan den psykiske helsen danner grunnlag for andre ting i livet. Jeg opplever det som utrolig meningsfullt når de voksne vi jobber med innser at den viktigste byggesteinen for å fremme læring nettopp er trygge, menneskelige relasjoner, og det utrolig givende å få jobbe med akkurat dette! Jeg brenner med andre ord for helsefremmende og forebyggende arbeid og for å bruke psykologkompetansen også utenfor terapirommet!

Utgivelser og publikasjoner

Sluttrapport til prosjektet Alle har en psykisk helse kan lastes ned her

Ta direkte kontakt med Kine her